Kassán e hét végén a Štúr és a Kuzmány utcákon nem fognak közlekedni a villamosok. Ennek az oka az, hogy a Kerületi Bíróság melletti útkereszteződésben a villamos pályák modernizálási programjának megfelelően a troli vezetékek felújítási munkálatait is elkezdik. Kassa város Közlekedési Vállalatának tájékoztatása szerint ezekkel összefüggésben szombaton 8 órától kezdve vasárnap 15 óráig tartóan a villamosok közlekedése így módosul:
A 4-es villamos csak a Bárca – Ryba – Vasúti pályaudvar rövidített pályaszakaszon közlekedik
A 6-os villamos útvonala: DPMK – Havlíčkova
A 7-es villamos útvonal: Važecká – Vasúti pályaudvar
A 2- es villamos nem fog közlekedni.
A hétvégi közlekedési változások a 3-s, 9-es, R3-as és R7-es villamosok útvonalát nem érintik, ezek tehát a megszokott módon szállítják az utasokat.
A Kassai Közlekedési Vállalat X jelzéssel villamospótló autóbuszokat indít, melyek 10 perces intervallumban közlekednek majd a Vasúti pályaudvar – Felszabadítók tere – Moyzes utca – Óváros városháza – Téli utca – Botanikus kert – Havlíčkova útvonalon. A 9-es villamosról a villamospótló autóbuszra az Óvárosi városháza melletti megállón, míg a 3-as és a 4- es villamosokról a Felszabadítók terén lehet.

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a hétvégén a Kuzmány utcán  a Kerületi bíróság, a Fő posta és az Óvárosi városháza villamosmegállók nem használhatók, a villamospótló X megjelölésú autóbuszok megálló helyei az Óvárosi városháza előtt, a Szlovák ródió épülete előtt, az Erzsébet utcán, a Šafárik egyetem rektorátusának épülete előtt és a Művészetek Háza előtt lesznek.

/szasz/