A járványidőszak igen megnehezítette a színházak sorsát, ami alól a kassai Thália Színház sem képezett kivételt. A kassai magyar teátrumban például a tervezett – sok szereplős -Tom Sawyer kalandjai családi musical színreviteléről le is kellett mondaniuk. Helyette ma este a mindössze nyolc szereplővel megoldható Imádlak bakker! című egy felvonásos vígjátokot viszik színre, egy fiatal szlovák szerző és színész, Michal Tomasy alkotását – ami egyben magyar ősbemutatónak is tekinthető. A vígjátékot Forgács Miklós, a Thália Színház dramaturgja fordította magyarra és Dudás Péter rendezi. 

Michal Tomasy a vígjáték kapcsán a színházcsinálásról így fogalmazott: „A lényeg mindig a jó hangulat, hogy azt érezd színészként a rendező bízik benned, hogy kölcsönösen tisztelitek egymást. Ne mindenáron valami gigamega dolgot akarjunk létrehozni, de higgyünk a szakértelemben, a mesterségbeli tudásban, a tisztességes munkában. Szerintem mindenkinek az a feladata, hogy a többiek jól érezzék magukat. És innen már könnyebb nyerni. Akkor jó alkotni, ha mindenki jól érzi magát, ha mindenki rendben van.“

Az előadásban testre szabott szerepekben színpadra lép Rubóczki Márkó, Dégner Lilla, Varga Lívia, Ollé Erik, Varga Anikó, Nádasdi Péter, Latócky Katalin. Különlegessége a produkciónak, hogy a Portugál után ismét látható a Thália Színpadán és magyarul játszik a Kassai Állami Színház remek színésze Michal Soltész. 

/sz/