Ez az időszak a vidám mulatságok, a farsangolás ideje. Kassán, a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolában sincs ez másképp. Február 10-én az iskola tornatermében az alsós kisdiákok farsangi álarcosbált tartottak, melyet több hetes lázas készülődés előzött meg.

„Szóljon a zene síppal, dobbal,
Fusson a tél vándorbottal.
Jöjjön a tavasz hívó szóra,
Házunk előtt nyíljon a rózsa.
Aki itt van, mind erre vár,
Kezdődjék már a karnevál!”

Ezzel a télkergető mondókával kezdődött a karneváli mulatság. Miután Csurkó Éva igazgatónő köszöntötte a vidám sokaságot, a szülőket és nagyszülőket, megkezdődött a jelmezes társaság bemutatkozása. A gyerekek osztályonként vonultak körbe a vidám, karneváli ruhába öltöztetett tornateremben, ami után elkezdődött táncház. Szebbnél szebb és ötletesebbnél ötletesebb maskarákba bújtak a gyerekek. Megelevenedtek a mesefigurák, sok kedves ismerőssel találkozhattunk. Szembejött Harry Potter, Harisnyás Pippi, Ariel, a kis hableány, Piroska, Pókember és Jerry.Volt itt még kávéautomata, Eiffel-torony, kakukkos óra, repülőgép, üdítő, rongybaba, kecsap, popcorn, túrórudi is. Persze nem maradhattak ki a lányok kedvenc királylány, tündér, balerina, valamint a fiús kalóz, űrhajós, varázslós jelmezei sem.

A pedagógusok nagyon sok érdekes foglalkozást szerveztek, ahol szükség volt a gyerekek ügyességére és gyorsaságára is. A jelmezverseny győztesei értékes ajándékokban részesültek. Elmaradhatatlan volt természetesen a tombolahúzás, amely által rengeteg ajándék vándorolt a szerencsés nyertesekhez. A mulatság jó hangulatához hozzájárultak az ötödikesek táncos lábú lányainak fergeteges modern tánca és a Jégvarázs közkedvelt mesefilm slágere is. Köszönet a szülőknek, nagyszülőknek, akik finom sütikkel, farsangi fánkkal és üdítőkkel halmozták el a bálozó sokaságot, amivel hozzájárultak mulatság hangulatának emeléséhez.

TM