Kassa város képviselőtestületének június 19-én kezdődő – sorrendben már hetedik – ülésén hatvan téma szerepel. Ezek között található egy régebbi ügy, az eredetileg a Poprádi útra tervezett Nemzeti Teniszközpont új helyszínének megjelölése.

Mint ismeretes, a város korábbi vezetése Kassa újvárosi részében, a Terasz lakótelepen, a Poprádi út mentén szerette volna megvalósítani ezt a nagy beruházást, de ez ellen az ott lakók tiltakoztak, akiket ügyükben támogatott a képviselőtestületben az ellenzéki tábor.

Jaroslav Polaček – az ellenzéki oldalról győztesen kikerülő új főpolgármester – a szerdán kezdődő ülésszak előtt a sajtónak megerősítette:„Kassának eminens érdeke, hogy a teniszközpont felépüljön, de érvényes az is, hogy nem a Poprádi út mellett, mert az a terület ilyen nagyságrendű projekt kivitelezésére nem alkalmas.”

A főpolgármester elárulta azt is, hogy a Poprádi út alternatívájaként a Miszlókai út melletti területet javasolják, ami a Luník IX-es lakótelep szomszédságában található. Ez az egyedüli olyan szabad terület melynek a nagyobb része a város tulajdonát képezi.

Javaslatként felmerült A Hernád folyó mente, az Ipar utca térségében, illetve az Anička üdülő melletti terület, de a város vezetése az előterjesztett javaslatban arra is felhívja a figyelmet, hogy ez magántulajdont képez és megvásárlása esetén 41- től 65 euróig terjedő összeget is kérnének egy négyzetméternyi földterület eladásáért a tulajdonosok.

/szasz/