Két új járattal bővül a kassai reptér kínálata. A hétvégen ünnepélyes keretek közt landolt a német Eurowings légitársaság gépe Kassán, merthogy Düsseldorfba és Münchenbe létesítettek új légi összeköttetést. 

Borús időjárás fogadta az Eurowings Airbus A320-as repülőgépet. A hagyományokhoz híven a tűzoltók által kialakított vizes kapu keresztelte meg az első érkezést, melyet már most  67 düsseldorfi utas vette igénybe.

Az egyik utas, Martina Virágova kifejezetten örül a járatnak, mivel könnyebben haza tud majd utazni a jővőben. „Az út körülbelül 2 óráig tarthatott, felhős volt az időjárás, de minden rendben volt. Hazamegyek most. Jelenleg az Európai Parlamentben dolgozom Luxemburgban, de Düsseldorfból sokkal jobb a légi kapcsolat.”- nyilatkozta.

Dusseldorfból valóban közel vannak az északi államok, 1-2 órán belül például Hollandiába is tovább lehet vonatozni. A járatok elég sűrűek lesznek.

Tomáš Jančuš, a Kassai Repülőtér igazgatóhelyettese elmondta, hogy Düsseldorfba Kassáról hetente négyszer: hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap, míg Münchenbe pénteken és szombaton indítanak egy-egy járatot.


A megnyitón  Richard Raši, a szlovák kormány alelnöke elmondta, abban is reménykedik, hogy a városban az IT cégek további fejlődését és terjeszkedését is elősegíti majd ez a járat. „Ez az új légi összeköttetés nem csak Kassának, hanem az  egész  régiónak  új befektetőket hozhat, mert  Münchenen és Düsseldorfon keresztül  újabb 160 uti cél nyílik meg.”- hangsúlyozta.

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke

Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke úgy reméli, hogy ezek a légi járatok a gazdasági lehetőségek mellett a turizmus megerősitését is szolgálni fogják. „Megyénkből az UNESCO világörökségi listáján is számos látnivaló van, melyek mindössze száz percnyi útra vannak a kassai repülőtértől, tehát könnyen elérhetőek. Ezek nagyon érdekesek lehetnek a turisták számára is” – mondotta.

Az Eurowings statisztikai adtai szerint már most nagy az érdeklődés az új járatok iránt.