A Nemzeti Kisebbségek Klubja és a Márai Emlékszoba Kassa város önkormányzatának nemzeti kisebbségek bizottságával együttműködve május 25-én, szombaton immár 21. alkalommal rendezi meg aKassai nemzeti kisebbségek sport- és gyermeknapját. 

A szép hagyományokkal rendelkező esemény színhelye most is az Alejova utca 2. szám alatt található Sport és szabadidő központ /Športovo-zábavný areál – T-systems areál/ lesz. A rendezvény  megnyitóját 10.00 órakor tartják, de a focicsapatok regisztrációjára már 9.00 órakor sor kerül, és az első meccset már 9.30 órai kezdettel játszák. Amint azt Filipko József, önkormányzati képviselő, az MKP kassai elnöke portálunknak elmondta, a magyar csapatot már benevezték, ezt hagyományosan Henriczy Gergő szervezi, de örömmel vennék, ha még további más csapatok is jelentkeznének. A gyermekversenyeket, melyek óvodás és kisiskolás gyerekek számára szerveznek, Strausz Dalma vezeti. A gyermek és a többi sportverseny kezdete 10.30 óra. Kivétel a kötélhúzó verseny /5 tagú vegyes csapatok/, ami már 10.15 órakor elkezdődik. „A nemzetiségek versenyében az összetett pontozási versenyben az idén is ismét megmérkőzünk az abszolút győztes címért. Ennek elnyerésére akkor lesz esélyünk, ha minél több számban veszünk részt és jól fogunk szerepelni“- emelte ki Filipko József. 

A kassai nemzeti kisebbségek sport- és gyermeknapját Kassa Város anyagi támogatásával valósítják meg. A rendezvény fővédnöke JUDr. Jaroslav Hlinka, Kassa-Délváros polgármestere.

/szasz/