Előrelépés történt az új Kassai Futball-Aréna építési előkészületeiben. Martin Petruško, főpolgármester helyettes, a Kassai Futball-Aréna Társaság elnöke bejelentette, hogy a Kassai Mélyépítő Vállalat Rt. ez év január 12-én a terveknek megfelelően a város déli részén átadta az építésre előkészített területet. Ez alatt azt kell értenünk, hogy a kijelölt területet kitisztították, kijelölték és előkészítették a futballpálya alatti területet, továbbá az arénához csatlakozókkal együtt kiépítették a víz- és a villanyvezetékeket. A távfűtési művekkel, a TEHO-val együttműködve a meleg vizet biztosító vezetékek bekötését is elkezdték, de az időjárási viszontagságokra való tekintettel ezt a munkát csak márciusban fejezik be.

A Kassai Futball-Aréna építésére kiírt versenypályázatra 3 pályázó küldte be ajánlatait. Martin Petruško közölte, hogy e héten már hozzá is láttak a beérkezett pályázatok áttanulmányozásához. Ebben a körben azt vizsgálják meg, hogy a műszaki paraméterek a pályázók esetében teljes mértékben megfelelnek-e a kiírásoknak. Ha ezeket rendben találják, a második körben kerül sor a kivitelezés árajánlatait tartalmazó borítékok kinyitására. Ezután választják ki a kivitelezőt és kötik meg vele a szerződést.

A 9 ezer szurkoló befogadására alkalmas, fűthető játszótérrel ellátott és az UFA szabványainak is megfelelő aréna felépítésére Kassa városának 12 millió eurója van. A projekt megvalósításához az oktatási és sport minisztérium 4 millió euróval járul hozzá. A város 8millió euró kamatmentes kölcsönt is felvett erre a célra a pénzügyminisztériumtól. A tartozást Kassának 10 éva alatt kell majd visszatérítenie.

Martin Petruško véleménye szerint ez év őszén az aréna építése minden bizonnyal elkezdődik és a terveknek megfelelően 2020-ra el is készül.

/szasz/