A hosszú hétvégét legtöbben kirándulással, strandolással töltötték. Sajnos ezúttal is már útközben és a víz mellett is történtek balesetek és tragikus kifejletű eset is.

Zuzana Hopjaková az Air-Transport Europe szóvivője adta hírül, hogy szombaton előbb a Tőketerebesi járásban található Battyán községbe hívták a herikopterüket, ahol egy 75 éves asszony karambolozott gépkocsijával. Az orvosi gyorssegélynyújtást a helyszínre kiérkező orvostól megkapta az idős hölgy, de mivel komoly felső végtag-, gerinc-  és bordatörést is szenvedett, helikopterrel szállították a Kassai Egyetemi Kórház balesetsebészeti osztályára.

A helikopter alig tért vissza a bázisára, amikor újabb riasztás érkezett. A Ruzsíni víztározóhoz kellett repülniük, ahol egy motorkerékpáros egy személygépkocsival ütközött és a motoros felsővégtajain nyílt törések keletkeztek. Őt is a kassai kórházba szállították.

Hernádszentistván határában egy halott férfit láttak, amint vitte a Hernád folyó vize. A helyszínre riasztott tűzoltók két csónakkal mentették ki a hatvanév körüli férfi holtestét a vízből. A helyszínre érkeztek a rendőrök is. A helyszínen az orvos nem tapasztalt olyan nyomokat a holttesten, ami valamilyen erőszak elkövetésére utalt volna, de a halál okának megállapítása végett elrendelte a boncolást.

/sz/