Ma délelőtt pár perccel fél tizenegy után riasztották a tűzoltóságot Kassa történelmi városközpontjába,  mert a megyeháza szomszédságában az Adóhivatal épületének tetőszerkezetéből lángok csaptak fel.

A tűzoltókkal a helyszínre érkező mentőalakulatok először is az adóhivatal dolgozóit evakuálták az épületből, miközben a déli oldalon a tűzoltók magasra kiengedett létrákról kezdték el a tűz oltását.

A munkájukat a mínusz 11 fokos hideg és az erős szél is nehezítette. Mind e közben a rendőrség az égő épület környékét igyekezett lezárni, biztonságos helyre terelve onnan az utas- és gépjárműforgalmat.

 

Mivel a szél újra és újra fellobbantotta a lángokat később a U.S. Steel, Saca, Hernádcsány és Magyarbőd tűzoltói is a kassai kollégáik segítségére érkeztek. Sajnos minden igyekezetük ellenére a tetőszerkezet beomlott, és a tüzet tovább kellett oltaniuk.

Zuzana Farkasová, a Kassai Tűzoltóság szóvivője annyit tudott megerősíteni a sajtónak, hogy emberi életben nem esett kár és megérkezett Kassára a belügyminisztérium szakcsoportja, mely a tűzeset okát lesz hivatott kivizsgálni. Tudósításunk pillanatában a tüzet teljes egészében még nem sikerült eloltani.

A Kassai Adóhivatal a múlt év októberében költözött be ebbe a felújított neobarokk épületbe.

Ami kassa FB live a helyszínről:

 

/szasz/