Kassán az általános iskolák alsó tagozatos kisdiákjai május első napjaiban már hagyományosan együtt ünneplik az Európa – napot. Az idén 4-én került erre sor. Az Óváros Fő utcáján kora reggeltől érdekes programsorozatok várták a látogatókat: workshopok, vetélkedők, interaktív programok. A kisdiákok többek között az aszfaltfestésben is kiélhették művészi hajlamaikat.

Az évente ismétlődő rendezvény érdekessége, hogy az Alsó Kapunál található színpadon a „nem szlovák” nyelvű iskolák mutatkoznak be színes kulturális műsorukkal, így a látogatók bepillantást nyerhetnek az angol, magyar, spanyol, francia és olasz tanítási nyelvű középiskolák életébe, munkájába, ezen kívül a diákok közvetítik az adott ország hagyományait, és kulturális kincseit is.

A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolából az idén a kis harmadikosoknak tapsolhatott a közönség, akik a magyar gyermekjátékokból- népzenéből mutattak be ízelítőt. A műsort Pribék Emőke és Tóth Mónika tanította be.

A gimnazisták is minden éven jelen vannak a rendezvényen, már sokadik éve a képzőművészeti tagozat kis csoportja reprezentálja az intézményt, akik Cselényi Árpád tanár vezetésével festészeti technikákat mutattak be az érdeklődőknek.

/Tóth M., fotók: Fükő Gy./