Hétfőn, 2023. augusztus 21-én járt le a kassai Pavol Jozef Šafárik egyetem eddigi rektorának, prof. RNDr. Pavol Sováknak, CSc.  megbízatása, 2023. augusztus 22-től pedig megkezdődik az egyetem új rektorának, prof. MUDr. Daniel Pellának, PhD. hivatali ideje. Ezen alkalomból prof. Pella ünnepélyes beszédét követően 2023. augusztus 22-én az UPJŠ Rektori Hivatalának nagy tanácstermében átadta a megbízóleveleket a rektorhelyettesi funkciókban az alábbi területeken:

prof. MVDr. Monika Halánová, PhD. – tudományos kvalifikációért és doktori tanulmányokért felelős rektorhelyettes, aki a rektort távollétében képviseli;

prof. RNDr. Renáta Oriňaková, DrSc. – tudományért, kutatásért és ösztöndíjakért felelős rektorhelyettes;

prof. MUDr. Pavol Jarčuška, PhD. – stratégiai fejlesztési és beruházási rektorhelyettes;

JUDr. Ľudmila Elbert, PhD. – pregraduális és élethosszig tartó tanulásért felelős rektorhelyettes;

Dr. h. c. prof. Mgr. Slávka Tomaščíková, PhD. – külkapcsolatokért és internacionalizációért felelős rektorhelyettes;

doc. Ing. Silvia Ručinská, PhD. – a nemzetközi tanulmányokért és mobilitásért felelős rektorhelyettes.

A rektor arról is tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a rektorhelyettesi kollektíva két pozícióval fog bővülni, mégpedig az oktatás koncepciójáért és minőségéért felelős rektorhelyettesével, valamint a marketingért, külső kapcsolattartásért, kultúráért, művészetekért és sportért felelős rektorhelyettesével. Ezen rektorhelyettesek megbízólevele a jelenleg folyamatban lévő tárgyalások lezárása után kerül majd átadásra.

Ezzel egyidejűleg az UPJŠ rektora az egyetem kvesztorának feladatkörével Ing. Ivan Pezlart bízta meg.

Az UPJŠ vezetőségének korábbi tagjai is meghívást kaptak az új vezetőség első ülésére, ahol prof. Sovák az egész kollektíva nevében sok sikert és erőt kívánt az új vezetőségi tagoknak.

Pracu Eszter