Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága immár hatodik alkalommal hirdette meg a „Miénk a város!” című internetes vetélkedőt, amelynek idei témája a család volt, ezáltal szervesen kapcsolódott a külhoni magyar családok éve programsorozathoz. A versenybe több mint 4000 óvodás és kisiskolás korú gyerek kapcsolódott be a Kárpát-medencében, aminek a végén 50 díj – „Csodasarok” talált gazdára. A díjakból tíz került felvidéki gyerekek birtokába, akik a díjakat természetesen és nagylelkűen felajánlották iskolájuknak.

Ebbe az izgalmas megmérettetésbe a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola 4.B osztályos tanulói is bekapcsolódtak Gyarmathy Andrea pedagógus vezetésével. A kis közösség fő támasza Demeter Dominika volt, aki a vetélkedő összes főfeladatát, valamint pontgyűjtőfeladatát is megoldotta, például fogalmazásokat írt, vers-és ének-illusztrációt készített, verses találós kérdéseket oldott meg, vagy esetleg kedvenc meséjét mutatta be.

A 100 000 forint értékű díjat, a „Csodasarkot”, amely többek között fejlesztő társasjátékokat és könyvcsomagokat is tartalmazott, február 11-én egy kisebb ünnepség keretén belül a Nemzetpolitikai Államtitkárság nevében dr. Csányi Norbert adta át Csurkó Éva, az iskola igazgatónőjének jelenlétében, aki kifejezte elismerését az elért eredményért. Dominika a díj átvétele után szintén felajánlotta a nyereményt osztályközösségének, akikkel együtt küzdöttek a verseny megnyeréséért.

A díjátadó ünnepi hangulatához az iskola népctánccsoportja is hozzájárult Varró Csilla tanárnő  vezetésével.

Tóth Mónika