A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolában már hagyományai vannak az ízekben és színekben sem szűkölködő őszi gyümölcskiállításnak. A program fő üzenete, hogy megszerettesse a gyerekekkel a friss gyümölcsöket és egészséges életmódra nevelje őket.

Szeptember 24-én már kora reggel sorakoztak az osztályokban a gyümölcsös kosarak és tálak, melyeket gondos szülők készítettek erre az eseményre. Nem hiányzott a mosolygós alma, a kásás körte, a nagyszemű szőlő, a kékülő szilva, de az őszibarack, és a dió sem. A délelőtti foglalkozások is tükrözték a délutáni programot, mert a tanórák is az őszi betakarításról, a szüretről és az ehhez kapcsolódó hagyományokról szóltak.

A gyümölcskóstoló a hűvös idő ellenére is jó hangulatban zajlott. A napközisek kivonultak a közeli parkba gyümölcskosaraikkal  – piknikeztek, majd fújták az őszi betakarítással kapcsolatos dalokat…..Ettem szőlőt most érik…  Egymás mellett sorakoztak a sok finomsággal teli gyümölcsöstálak, mindenki kedvére csemegézhetett az ősz ajándékaiból.

TM