Magyarország kormánya 2012-től kezdődően jelentős forrásokkal támogatja a külhoni magyarságot szerte a Kárpát-medencében. A támogatás egy célt szolgál: a megmaradást, a szülőföldön való boldogulást, és kiemelt figyelmet szentel az ifjú nemzedéknek. Ezúttal a Magyar Kormány jóvoltából hasznos és sokak számára kedves ajándékban részesülnek a felvidéki magyar iskolák és diákjaik. A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága december végéig 301 magyar nyelven oktató intézmény, alap- és középiskola, szakközépiskola és gimnázium részére jelentős értékű sporteszköz csomagot juttat el.

Felvidéken először Komáromba érkezett meg az ajándék, ahol ünnepélyes keretek között valósult meg az átadás – október 21-én. November 24-én, a kassai rágió oktatási intézményeinek képviselői körében került sor a sporteszköz csomagok átadására a Buzitai Alapiskola tornatermében és az SZMPSZ Kassai Területi Választmányának szervezésében.

A sportszercsomagok összetételét hazai tornaszakos pedagógusok válogattak össze, külön az alsó tagozatos iskolák, az alapiskolák és a középiskolák számára: labdákat, stoppereket, bójaszetteket, koordinációs készséget-, állóképességet és erőnlétet fejlesztő eszközöket.

A kassai régióban 9 intézmény vezetői vették át a sportszercsomagot: a Kassai Márai Sándor Gimnázium és Alapiskola, a Szepsi Alapiskola, a Tornai Alapiskola, a szepsi Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont, a Buzitai Alapiskola, a szádudvarnoki Szent István Alapiskola, az Alsólánci Alapiskola, a Péderi Alapiskola és a kassai Szakkay József Szakközépiskola.

A mozgás szeretete szemlélet és nevelés kérdése. Egészségesebb és tettre készebb nemzedék felnövekedését támogatja ezzel a Magyar Kormány. Cél, hogy minden magyar intézményben használják gyermekeink épülésére ezeket a segédeszközöket. A diákoknak kívánjuk, hogy örömüket leljék az ajándékokban.

Hanesz Angelika

SZMPSZ kassai TV