Amint arra hírportálunk is felhívta a figyelmet, Kassán 2018 február 3-tól, azaz szombat reggeltől kezdve a villamos útvonal felújítása miatt a Szepsi út egy részét teljesen lezárják. Ez az intézkedés természetesen a városi közösségi közlekedési eszközök menetirányát is jelentősen megváltoztatja.

A Kassai Városi Közlekedési Vállalat portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint csak a 2-es, 3-as, 4-es, 7-es R2-es, R6-os és az R8-as villamosok fognak az eddig megszokott útvonalon és menetidőben közlekedni. A 6-os, R3-as, R4-es és R7-es villamosok járatait ideiglenesen megszüntetik. A kiesést más járatok igénybevételével fogják korrigálni. Az 5-ös és az E1-es villamosokat autóbuszjáratokkal helyettesítik. Rövidített pályaszakaszon: DPMK – Spoločenský pavilón – Železníky, križovatka – VSS, križovatka – Nad jazerom, Važecká újra indítják a 9-es villamost.

Az x6-os villamos pótló autóbusz a következő meghosszabbított útvonalon szállítja az utasokat: Nám. Maratónu mieru – Nová nemocnica – Spoločenský pavilón – Zimný štadión – Námestie osloboditeľov – Staničné námestie.

Az x9-es villamospótló autóbusz útvonala: Námestie Maratónu mieru – Nová nemocnica – Spoločenský pavilón.

Az 5-ös, 10-es, 11-es, 20 L-es, 21-es, 23-as, 25-ös, 32-es, 52-es, 56-os, x-os, R1-es, N3-as és N4-es autóbuszjáratok az Automobil Szakközépiskola és a Kerületi bíróság közti vonalon fognak közlekedni, ahol lefordulnak az Idanská utca felé és a végállomásuk a Toryská utcán lesz. Itt fontos tudni azt is, hogy a Téli Stadion melletti megállót megszüntetik, jobban mondva áthelyezik az Idanská utcára.

/szasz/