Kassán a villamos pálya további felújítási munkálatainak elkezdése miatt szombat reggeltől kezdve nagy változásokra számíthatnak a gépjárművezetők és a tömegközlekedési eszközökkel utazók egyaránt, ugyanis a Štúrová-Toryská kereszteződés után a Štúrová- Moldavská – Idanská útvonalat mindkét irányban teljesen lezárják a gépjárműforgalom előtt. Az említett kereszteződéstől a Steel-aréna irányában viszont egy útvonalat – kízárólag a személyi gépjárművek számára – időlegesen meghagynak.

Amint azt Linda Šnajdárovának, a magisztrátus szóvivőjének a portálunkhoz eljuttatott tájékoztatásából megtudtuk, az említett útszakasz tejes lezárására azért van szükség, mert az Eurovia SK cég dolgozói, akik a villamos pálya felújításának kivitelezését végzik, már elkezdik az új villamos pálya alatt a víz- a villanyvezetékek, a kanális csövek átkötését, nem utolsó sorban a villamosok áramellátását biztosító vezetékek tartóoszlopainak kihelyezéseit is. A teljes pályaszakasz felújítását az Eurovia SK 2018 augusztusára ígéri, de amint azt Štefan Bálint, a cég kassai üzemének igazgatója elmondta, ahhoz, hogy vállalásukat teljesíteni tudják később arra is szükség lesz, hogy a Szepsi utat egy időre teljes egészében lezárják.

Linda Šnajdárová, a magisztrátus szóvivője még azt közölte, hogy 2018 február 3-tól a Kuzmány –Štúr utcai keresztezédés után a Toryská utcán semmilyen közlekedési korlátozás nem lesz, a gépjárművek az Idanská utcai kihajtótól jobbra fordulva a Szepsi úton továbbra is korlátozás nélkül eljuthatnak a körforgalomig.

/szasz/