A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola felső tagozatának diákjai rendszeresen részt vesznek a  Nagyszelmencen szervezett irodalmi –történelmi vetélkedőn, melynek a témája Dobó István élete és kora. Az idén a magas színvonalú versenyre június 14-én került sor, ahová két kassai csoport is benevezett. Fedor Erika tanárnő hatodikosait- Kerekes Dávid, Péter Boglárka, Pačuta Júlia, Csatlós Alex alkotta. A hetedikedek csapata : Ferencei Andreából, Ucekaj Larából, Haraszti Enikőből és, Farkas Zsófiából állt, akikkel Ádám Anikó tanárnő foglalkozott.A Dobó nevét viselő iskola ismét egy magas színvonalú színes programú, izgalmas vetélkedővel várta a vesenyzőket. A vesreny szervezői korhű ruhákban tették hitelesebbé, látványosabbá  a regény korát – ami iskola és a karosi hagyományörző és íjjászszövetség közös munkáját dícséri.

A vetélkedő 2 fordulóból állt:

-Az igényesebb rész történelmi – irodalmi tudást, regény ismeretét feltételező igényes feladatlap kidolgozása volt, mely helyenként kreatív, logikus gondolkodásra sarkallt.

-Az ügyességi feladatok pedig komoly vitézi próbát igényeltettek.

Mindkét kassai csapat nagyon ügyes volt.  A Hetedikesek az elméleti tudáspróbán a 4. helyezést, a vitézi próbán pedig a 3. helyezést sikerült kiharcoli. A kisebbek, a hatodikosok a tudáspróbán a 6. helyet, vitézi megmérettetésből pedig a 4. helyezést harcoltak ki.

A verseny szervezői korhű ruhákban tették hitelesebbé, látványosabbá  a regény korát – ami az iskola és a karosi hagyományörző és íjászszövetség közös munkáját prezentálja.

Mint mindig, most se maradhatott el a jó hangulat és a finom magyar konyha sem.Gratulálunk mindkét csapatnak a szép eredményekért.

ÁDÁM ANIKÓ