Azoknak a gyerekeknek, akik érdeklődést mutatnak a vasút, a kamionozás  és más szállítmányozási eszközök iránt e hét végén, pénteken  a Csermely-völgyi Alpinka üdülőben 9-től 17 óráig tartóan érdekes bemutatókat, foglalkozásokat,  nem utolsó sorban pályaválasztási tanácsokat és szórakoztató kikapcsolódást készítenek azon a rendezvényen, melyet a közlekedési és építési minisztérium, a Szlovák Vasúti Társaság Rt. A Cargo Szlovákiai Vasúti Rt. a Kassai Történelmi Gyermekvasút társasággal és további regionális partnerekkel – közöttük a közlekedés oktatási intézmények szakembereivel szerveznek.

A gyerekeknek itt lehetőséget teremtenek arra, hogy a mozdonyt belülről is megtekintsék, de ugyanígy a kamiont, a diagnosztikai berendezéseket és az elsősegélygyújtás tudnivalóival  gyakorlati bemutatókon ismertetik meg őket. Természetesen nem fognak hiányozni az érdekesebbnél érdekesebb vasúti modellek, a vonatozás témájú videók, a vetélkedők – és a legkisebbek számára a közlekedéssel kapcsolatos aszfaltrajz-verseny sem.

A találkozón jelen lesznek a kassai és az eperjesi kerület közlekedési szakközépiskoláinak, a Kassai Műszaki Egyetemnek és a Zsolnai Egyetemnek a tanárai is, akik bemutatják az intézményük kínálta oktatási lehetőségeket és tanácsokat adnak a szakmai karrier felépítésére.

/szasz/