„Felkészülni, vigyázz, rajt!” – hangzott el egy békés őszi délutánon az iskola közvetlen közelében lévő Moyzes utcai parkban. A Márai Sándor Alapiskola kisdiákjai nagy létszámban sorakoztak fel a Kassai Nemzetközi Békemaraton ihlette utó – futó maratoni futóverseny rajtvonalánál. Minden fürge lábú résztvevő számára rendkívüli kihívás ez: leggyorsabban lefutni a távot lekörözve ezzel iskolatársait.

A futóversenyt megelőző napokon minden futni vágyó nebuló tetszése szerint készítette el, színezte ki és tarkította a rajtszámát. Az iskola udvarán felkészülésként próbaköröket is róttak a gyerekek. Nagy volt az izgalom és a lelkesedés, mindenki előtt egy cél lebegett: a legesleggyorsabbnak lenni és felállni a dobogó legfelső fokára.

A lelkes és kicsit sem csöndes szurkolótábor bástyaként ölelte körül a futópályát. Hangos biztatásának köszönhetően minden versenyző bátorságot nyert és még gyorsabb iramban próbálta lekörözni az ellenfelét. A legkisebbek két kört, míg a picivel idősebb társaik három kört futottak.

A futóversenyt az eredményhirdetés követte, melyre az iskolaudvaron került sor. Minden dobogós egy elismerő oklevelet valamint csokiérmet kapott jutalmul, a népes gyereksereg pedig hangos tapssal és üdvrivalgással gratulált az elért eredményekhez. Akiknek pedig nem sikerült érmét szerezni, azoknak roppanós cukorka jutott vígaszdíjként a nevelőnénik buzdító és vigasztaló csapatától.

Ezen a futóversenyen mindenki nyert, hiszen nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel. Mindenkinek köszönjük a részvételt a győzteseknek pedig szívből gratulálunk.

Mózes Angéla