Ez év 43. hétvégétől kezdődően bizonyos változtatásokra kerül sor a kassai közösségi közlekedésben, amit az iskolák őszi szünideje, illetve a Mindenszentek- és a Halottak napja tett időszerűvé – tájékoztatta portálunkat Michaela Karaffová, a Kassai Közösségi Közlekedési Vállalat szóvivője.

Amint elmondta az őszi szünidő alatt 2016 október 28-tól 31-ig a városi járatok a megszokott  hétköznapi menetrend szerint fognak közlekedni, csak az iskolai járatokat vonják ki a forgalomból, és az iskolákhoz azok a járatok sem kanyarodnak le, amelyek a tanítási időszak alatt ezt megtették. Kivételt egyedül az R4- es járat képez, mely a Műszaki Egyetem számára változatlanul szolgál.

 

Mivel a Mindenszentek- és a Halottak napja alkalmából a temetőket többen keresik fel, mint máskor, ezért október 29-től, /szombattól/ november 1-ig, / keddig / tartóan a 12-es és a 33-as járatokon nagyobb utas kapacitású autóbuszokat indítanak. A szabadnapokon megnövelik a krematóriumba közlekedő 33-as járat intervallumát, továbbá az 54-es járatot is, mely a köztemetőt köti össze több lakóteleppel.

 

A 33-as autóbusz az Állomás-tér – Palacky utca – Krematórium vonalon 8:00 órától 18:00 óráig 30 perces időközönként közlekedik, 18:00 órától  20:00 óráig tartóan pedig 60 perces intervallumokban.

 

Az 54-es autóbusz a Téhányi – a Dargői hősök – a Tóparti- lakótelepek -a Köztemető – a Luník VII – a KVP lakótelep vonalon 8:00 órától 18:00 óráig szintén 30 perces intervallumokban fog közlekedni.  /szaszák/