„A mai nap éppen megfelelő arra, hogy a hangya holdra szálljon….”

A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola kisdiákjai 2017. március 1-jén Móka Miki Zsebszínháza Varázs-óra című interaktív előadásán vettek részt a Thália Színházban, ahol igazán varázslatos élményben volt részük. Az idősebb generációnak jó volt újra hallani Levente Péter Égből pottyant meséi ismerős melódiáit, hisz ezeken a dallamokon több generáció nőtt fel.

A produkcióban díszletek és kellékek nélkül égből pottyant szerepeket játszottak, varázsoltak, ahol a Nagy Varázsló, Levente Péter mellett számtalan Kis Varázsló – a gyerekpublikum is részt vett, akik a mestertől magas szintű magatartáskultúrát leshettek el. Megtanultak játszani az elképzelt, láthatatlan tárgyakkal, továbbá átismételték a viselkedés íratlan szabályait embertársaikkal, ahol be kell tartani a három aranyszabályt: életben maradni, eredményesen és méltósággal.

Az előadás utolsó részében a közönség igazi bűvészmutatványt láthatott Habók László és Rózsa Hajnalka közreműködésével. Produkciófelelős Hakapeszi Maki dédunokája, Barnabás volt.

Az előadás után a gyerekek megrohamozták a művészeket. A búcsúzás hosszúra nyúlott.
TM