A természethez és benne az állatvilághoz elementáris kapcsolat fűzi az embert, jóllehet ennek mindennapos megéléséhez a városi lakosoknak kevesebb lehetőségük van. Alighanem ennek tudható be, hogy a kassai szülők örömmel vették az Állatkertnek azt a kezdeményezését, hogy a nyár folyamán egy hetes táborokat rendez a gyerekek számára.

Teljesen speciális rendezvényről van szó. A szülők a 6-tól 15 éves korig terjedő gyerekeiket nevezhetik be. Az öt napos turnus minden héten hétfőtől péntekig tart. Az indulás reggel 7.30 órakor Kassa belvárosából, a Jumbo centrum előtti parkolóból történik. Az állatkertben szakfelügyelet mellett a programok 8.00 órától 16.00 óráig tartanak. Fontos tudnivaló, hogy a gyerekeket ezt követően mindennap visszaszállítják a Jumbo centrum előtti parkolóba, a szülőkhöz. A gyerekek a hét folyamán behatóan megismerkednek az állatkert világával, betekintést nyernek az állatgondozók feladataiba – tehát olyan helyekre is bejutnak, ahova a látogatók nem, tehát nem csak az állatok külső látványában, hanem azok viselkedésének mélyebb megismerésében is részesülnek. Átélhetik például, hogy milyen felülni a ló hátára, megnézhetik, hogy milyen is a medve barlangja – és még számos más élmény, nem utolsó sorban díjakért folyó vetélkedő is vár rájuk. Az öt napos turnus ára gyerekként 70 euró. Ez az összeg tartalmazza a gyerekek napi oda és visszaszállítását, a versenyek díjait, az étkezést: tízórait, ebédet, uzsonnát és az üdítőt. A szülők a jelentkezési ívet a Kassai Állatkert honlapján megtalálják és kitöltve elektronikusan továbbíthatják.
Természetesen több más kínálata is van az állatkertnek. Ha a család együtt akarja emlékezetessé tenni ottlétét, akkor érdemes élnie például a Noc v Zoo /Éjszaka az állatkertben/ szolgáltatással, melynek keretében az állatkertben sátorban tölthetik az éjszakát. A Kassai Állatkert a nyári programjait az idén is a már hagyományosnak mondható a Denevérek európai éjszakája című akciójával zárja.

/szasz/