November elsejétől csaknem egy órával hosszabb ideig tart Kassáról Bécsbe a reggeli és az esti repülőút, és természetesen onnan vissza is. Ezt a helyzetet az idézte elő, hogy a szlovén  Adria Airways légitársaság becsődölt, visszavonta az európai desztinációkba közlekedő járatait. Ez kihatással volt az osztrák Austrian Airlines-re is, hiszen a Kassa-Bécs vonalra a szlovén társaság gépét bérelték.
Lýdia Kováčová, az Austrian Airlines gazdasági igazgatója elmondta, hogy a nemvárt helyzetet átmenetileg úgy oldják meg, hogy a reggeli és az esteli járatuk Kassáról Budapest érintésével jut el Bécsbe. Ennek a járatnak viszont a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren a leszállás után egy fél órát kell várakoznia és csak aztán indulhat Bécsbe. A Kassa-Bécs légi összeköttetést nem akarják megszüntetni. Ebben a pillanatban ez az egyedüli megoldás – tájékoztatott az igazgatónő, azt is hozzá téve, hogy egy hónap után alighanem jobb megoldás is lesz.
Fontos tudnivaló, hogy a Kassa-Bécs vonalon a délutáni légijárat továbbra is a megszokott menetrend és időtartam szerint közlekedik.

/sz/