Ebben a színházi évadban a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő kassai Thália Színház e hét folyamán a második bemutatójára készül. Valójában ősbemutatóról van szó, hiszen a Faragó-Forgács-Czajlik szerzői trió Ma már nem mész sehova című eredeti művét opera-operett-oratórium-interaktív színház műfaji megjelöléssel viszik színre. A darab nyilvános főpróbáját szerdán este tartják, a díszbemutatóra pedig csütörtökön este 19.00 órai kezdettel a Thália Színházban kerül sor.

Az ősbemutatóhoz ezúttal számos más értékes rendezvény is kapcsolódik. December 11-én a Thália Színház Múzeumában – a Kassai Tudományos Könyvtár közreműködésével – 18.00 órakor nyitják meg a Kassai bohém társaság a Kassai Színházi Ujság hasábjain című-, valamint a Berzeviczy Vince színházi intendás munkásságát bemutató kiállítást.

December 12-én a Márai Stúdiószínpad kávézójában /Timon u.3./ 16.30 órai kezdettel kortárs könyvbemutatót rendeznek, ahol a hazai szerzőink közül  Juhász Katalinnal és Forgács Miklóssal a Vajdaságból pedig Vaga Tamással találkozhatnak az olvasók. A rendezvény házigazdája: Szaszák György

December 13-án 11.00 órai kezdettel rendezik meg a Mindenkori tháliások találkozóját a Thália Színház konferencia termében /Mojmir u.1./, melynek alcíme: Beszélgetés – 50 éve magyarul.

/sz/