Nagy érdeklődés közepette zárták Kassán a Szabadság Hetét, melyet az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulója -, illetve II. Rákóczi Ferenc kassai újratemetésének 110. évfordulója alkalmából rendezett  Magyarország Kassai Főkonzulátusa, a Csemadok Kassai Városi Választmánya és a Thália Színház. II. Rákóczi Ferenc és bujdosó társainak földi maradványai 1906- óta a Kasssai Dóm kriptájában pihennek , ahol a koporsókra az emlékezők szinte naponta elhelyezik az emlékezés virágait. A szabadság kassai hete rendezvénysorozat végén ezúttal a Rodostói-emlékház udvarán , II. Rákóczi Ferenc szobránál tartottak koszorúzási ünnepséget, ahol Haraszti Attila, magyar főkonzul méltatta a vezérlő fejedelem érdemeit.

Haraszti Attila, Magyarország kassai főkonzulja: Rákóczi Ferenc Személye az olyan ami az asszimilációtól függetlenül  megmozgatja az ember gondolatait, vagy az emberek szívében él.

Hogy a nagy elődeinknek a szabadság kivívásáért folytatott harca nem merült feledésbe, ezt bizonyítja az a kiállítás is, melyet a kassai és környékbeli iskolák diákjainak  a szabadság témájára meghirdetett pályázatra érkezett alkotásaiból rendeztek, nem utolsó sorban az a műsor, amit a Thália Színházban mutattak be. A Szabadság Hete rendezvénysorozatot Moravetz-Balásy-Horváth: A fejedelem című rock musical szlovákiai ősbemutatójával teltházas nézőközönség előtt  a kassai Grand Színházban tartották.  A sikeres előadásban II. Rákóczi Ferencet Kelemen Csaba, Bercsényi Miklóst Sasvári Sándor alakította.